ISO bij VDL HMI

Al in de vorige eeuw was het werken volgens vaste procedures en afspraken belangrijk. In die periode is gestart met het vastleggen met alle procedures, instructies, formulieren etc. in een handboek. Hiermee werd de basis gelegd voor de eerste certificering. Eind jaren 90 gehaalde VDL HMI, toen nog Helmondse Metaal Industrie, voor het eerst het ISO 9001 certificaat.

De verkorte omschrijving van de 9001 norm past goed bij de no nonsens instelling van VDL HMI; zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het. Deze instelling hebben we tot op heden behouden.

Uitbreiding van het aantal normen

Onderstaande argumenten hebben ervoor gezorgd dat VDL HMI structureel bezig is het uitbreiden van de certificaten:

  • Een veranderende omgeving
  • De wens van VDL HMI om een gestructureerde bijdrage te kunnen leveren aan een vermindering van de milieubelasting
  • Goede ervaringen met ISO 9001

ISO 14001: In december 2014 werd het certificaat behaald. De ISO 14001 norm is gericht op het verminderen van de negatieve invloed op het milieu.

EN 1090: In juli 2015 werd het EN 1090-1 certificaat aan VDL HMI toegekend. Dit is een specifiek certificaat voor het lassen van staal.

Nieuwste versie van de ISO normen

Werken volgens normen is in de loop van de jaren onderdeel geworden van de bedrijfscultuur. Na de vrijgave van de 2015 versie van de 9001 en de 14001 norm zijn we direct overgegaan tot implementatie hiervan. Als een van de eerste binnen de VDL groep zijn we in december 2016 gecertificeerd voor de nieuwe versie van deze ISO normen. Een duidelijk voorbeeld van het belang dat VDL HMI toekent aan het beheersen van risico’s.