VDL HMI

VDL HMI (Helmondse Metaal Industrie) is onderdeel van de VDL Groep en behoort tot de divisie Toeleveringen. 

We zijn een flexibel, no-nonse productiebedrijf en verwerken staal, rvs & aluminium. Ons streven is ten alle tijde optimale klanttevredenheid tegen een concurrerende prijs!

De focus ligt op het in-house & intercompany produceren van halffabricaten en eindproducten inclusief assembleren en verpakken.

We bieden een breed scala aan mogelijkheden aan en werken graag intensief samen met onze lange termijn relaties. We denken outside the box, zijn creatief en hebben een ondernemende en onderzoekende houding om namens VDL, tot de best mogelijke oplossing voor uw bedrijf te komen. 

Samen zorgen we ervoor dat onze klanten, snel en tevreden worden toegeleverd!

Onze Core Business

Engineering

Uw idee of bestaand concept vertalen vanuit een 'Pakket van Eisen' naar een 3D model en het maken van een compleet tekeningenpakket. We engineeren samen op basis van: klantwens, maakbaarheid, lage kostprijs, reproduceerbaarheid, constante kwaliteit en time-to-market! Vooraf krijgt u van ons een onderbouwde offerte en proto en nul-serie kosten, zodat beide partijen duidelijkheid hebben. Intensieve samenwerking met de klant in deze fase is van essentieel belang.

Calculatie

Aan de hand van het tekeningenpakket presenteren we u een calculatie van het product en benodigde mallen. We zoeken altijd naar de meest geschikte productiemethode binnen VDL. Transparantie en openheid is ons uitgangspunt en een gezonde basis voor samenwerking!

Mallen productie

Nadat overeenstemming is bereikt en het tekeningenpakket is 'bevroren', gaan we over tot het produceren van een kleine oplage productonderdelen. De lasmallen worden getekend als 3D model en vervolgens opgebouwd. De productonderdelen passen we in de mal zodat deze perfect aansluiten. Theorie en praktijk checken en matchen! Zo kunnen we het product op alle vlakken grondig testen en zonodig aanpassen. Gereed maken voor toekomstige seriematige productie! Een goede lasmal is de basis van een top eindresultaat. Doordat de mallenproductie in eigen huis plaatsvindt, kunnen wij dit in een kort tijdsbestek realiseren. 

Serieproductie 

Na vrijgave van de mallen en het samengesteld product gaan we verder naar de volgende fase.

We zijn ingericht om te produceren die aansluiten op de behoefte van onze klant.  Klanten die enkele bewerkingen willen outsourcen zijn bij ons ook op het goede adres. Denk aan o.a.: lasersnijden, buislasersnijden, kanten en lassen etc.

We staan open voor 'het uit voorraad leveren' van uw producten, zodat u geen nee hoeft te verkopen aan uw eigen relaties. Een voorraad aanleggen van onderdelen of een halffabrikaat en op afroepbasis leveren, geeft u het voordeel snel te kunnen leveren en een lage productprijs.

Aanvullende diensten

Oppervlaktehandelingen (o.a. poedercoaten, KTL, natlakken, thermisch verzinken, elektrolytisch verzinken) alsmede verpakkingen en assemblage kunnen door ons verzorgd worden. In samenwerking met VDL zusterbedrijven en partners in ons netwerk. One stop shopping is voor ons bekend terrein wij regelen en ontzorgen, zodat u een contactpersoon heeft.