Helmondse Metaal Industrie investeert in 2 nieuwe buislaser lasersnijmachines.

14 maart 2013

Helmondse Metaal Industrie heeft door haar groei en drang naar technologische voorsprong, besloten om 2 hypermoderne buislaser lasersnijmachines aan te schaffen. 

Door deze aankoop zal Helmondse Metaal Industrie vooroplopen in de wereld van de profiel bewerkings technologie, buislasersnijden en lasersnijden.

Buislaser

We hebben gekozen voor 2 verschillende typen buizen lasers lasersnijders.

1 ) Adige LT-fiber

LT Fiber is een nieuwe lasersnijmachine in de  Lasertube familie van Adige,  speciaal ontworpen en ontwikkeld voor het lasersnijden van buizen, met een fiber laser bron.

Deze nieuwe technologie met een fiber laser bron biedt ons aanzienlijke voordelen en mogelijkheden, welke mogelijk zijn door een zeer uitgebreid programma van materialen die kunnen worden verwerkt - onder hen ook hoog-reflecterende materialen zoals koper en messing, aluminium (6060, 1050, 6082) en gegalvaniseerd staal. Tevens is er een aanzienlijke toename in snelheid verkregen bij het lasersnijden van roestvrij staal met geringe dikte. Wij kunnen rvs lasersnijden, aluminium lasersnijden.

2) Adige LT-8 3D lasersnijder

De LT8 is een 3D-buislaser die uitblinkt in flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid, maar ook door topkwaliteit en uiterst nauwkeurige lasersnijden, op een buis met een diameter van 12 tot 220.
Uitgerust met kantelbare kop, is de LT-8 in staat op vele soorten profielen 3D lasersnijden bewerkingen uit te voeren. 
Door een efficiënt automatisch laadsysteem gecombineerd met een uniek en vernuftig programmeer systeem, is de productiviteit van de LT8 niet te evenaren.

Zelfs de meest complexe producties, zoals het snijden van verschillende onderdelen op dezelfde koker of profielen met verschillende secties, worden automatisch beheerd.

Deze LT-8 lasersnijder stelt ons in staat om naast kokers en ronde buizen nu ook U, C, L-profielen te lasersnijden. 

Klik hier voor meer informatie over lasersnijden

Beide machines zullen in week 15 operationeel zijn, en zijn dan ook een zeer gewenste aanvulling aan ons groeiende machine park en bedrijf.

Terug