Robot lassen van Aluminium / RVS / Staal

VDL HMI

Sinds jaar en dag lassen we al staal en RVS met behulp van onze lasrobot. Robot lassen leent zich zeer goed voor het lassen van complexe constructies met veel laslengtes. Voordelen van het lassen van constructies met een lasrobot zijn vooral de hoge snelheid en constante kwaliteit. Een mooi bijkomend voordeel is daarbij ook dat de kostprijzen van de producten met grote series beduidend lager zullen zijn dan bij het lassen met de hand.

In 2016 en 2017 hebben we een grote uitbreiding gedaan in het gehele robot machine park, en hierbij hebben we ook 2 extra lasrobots op track gekocht. Deze zogenaamde track lasrobots kunnen 7,9 meter rijden tussen 2 lasplaatsen in en op 2 gemanipuleerde opspanningen lassen. Deze track robots kunnen producten lassen tot wel 2.75 meter lang en 1.5 meter hoog.

Voordelen van een lasrobot

  • Snel en precies productieproces, hoge laskwaliteit
  • Zeer aantrekkelijke kostprijzen
  • Waardoor een betere concurrentiepositie
  • Constante productkwaliteit
  • Rendabel bij kleine en grote series

Steeds vaker worden we benaderd door klanten die ons vragen of we aluminium kokers en buizen kunnen buislasersnijden en robotlassen. Deze vraag kunnen we met ‘’ja’’ beantwoorden. Sinds de vraag van onze klanten en start van deze productie, kunnen we dus ook aluminium lassen op deze lasrobots.

 

Robot lassen van Aluminium / RVS / Staal